Школски прибор за 62 ученика преко Романипен-а у Крагујевцу

Због актуелне епидемиолошке ситуације у Крагујевцу и одлуке републичког Кризног штаба да се интензивирају контроле поштовања епидемиолошких у оквиру Немачке развојне сарадње, организација Хелп, уз помоћ удружења Романипен, обезбедила је 62 пакета школског прибора.

Пакети су намењени основцима и средњошколцима повратника и социјално изузетно угроженим породицама у локалној средини.

Захваљујући Хелповом пројекту “Управљање миграцијама и подршка повратку тражилаца азила” обезбеђено је 349 пакета школског прибора укупне вредности 16.500 евра.

Новац је обезебдила Савезна Република Немачка, преко немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

Школски прибор се дистрибуира преко четири Хелпове канцеларије у Србији и то у Београду, Краљеву, Нишу и Врању.

Захваљујући крагујевачком удружењу Романипен, школски прибор добило је и 62 основаца и средњошколаца у Крагујевцу.

У организацији Хелп, која подршку обезбеђује у сарадњи са локалним партнерима и заједницама, наглашавају да је образовање један од важних покретача и ресурса у остваривању свих хуманих циљева и људских права што је, додају, и циљ овог пројекта.

Овај пројекат се у Србији реализује од краја 2019. до краја новембра ове године, а подразумева подршку повратницима у процесу реинтеграције и побољшање услова живота социјално изузетно угрожених породица.

Део је и глобалног пројекта “Програм миграције за развој” који се бави миграцијама између Немачке и Србије.

Подршка, између осталог, укључује и могућност запошљавања, унапређење знања и вештина кроз различите видове образовања и побољшање услова становања.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *