Скраћено радно време библиотеке ,,Вук Караџић“

У Крагујевцу је због епидемије коронавируса на снази ванредна ситуација.

Градски Кризни штаб донео је низ мера у превенцији ширења инфекције.

Народна библиотека “Вук Караџић“ у Крагујевцу је током сваког лета традиционално организовала бројне програме али је све заказане манифестације ове сезоне отказала због Ковида- 19.

Крагујевчани могу да долазе у централну библиотеку и њене огранке и преузимајупо четири књиге али је тренутно због корона вируса радно време библиотеке скраћено.

Крагујевчанима који су поклоници писане речи на располагању је на хиљаде књига различитих жанрова које свакодневно могу преузети у библиотеци “Вук Караџић“.

Сваки читалац који дође у централну билиотеку и неколико огранака који се налазе у крагујевачким насељима може да преузме четири књиге.

У Крагујевцу је због коронавируса на снази ванредна ситуација па је радно време библиотеке промењено.

У Народној библиотеци “Вук Караџић“ наводе да свакодневно све већи број суграђана долази по књиге.

У понуди је неколико хиљада наслова. Најчешће тражене књиге и литература која се најрадије чита су класици књижевности, француски и руски писци.

Психолози тврде да је у време доколице, у изолацији и сваком тренутку слободног времена дружење са књигом проверено најбољи начин опуштања, стицања нових знања , информација и развијање интелекта.

Права књига и време проведено у читању је одувек, у свим временским раздобљима најбољи избор.

За који ће се жанр одлучити читалац , да ли за класике књижевности, стручну литературу, поезију, путопис, белатристику или савремене ствараоце ствар је личног укуса и опредељења.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *