Скупштина града изабрала новог градског омбудсмана

Нови градски омбудсман у Крагујевцу jе Јелена Миливојевић, док ће њена заменица бити Снежана Калајановић, одлучено је на седници Скупштине града.

Одборници су, између осталог, усвојили планове пословања јавних предузећа, привредних друштава и градских установа.

На последњој седници локалног парламета у 2021. години одброници су, поред аката из области просторног и урбанистичког планирања и планских докумената, усвојили Стратегију социјалне заштите града Крагујевца за период 2021. – 2025. године.

Повећање обухвата корисника услуга социјалне заштите, унапређење капацитета и осавремењавање пружалаца услуга у овој области, основни је циљ стратегије.

Пред одборницима се нашао и План развоја културе града за период 2021. – 2025. година који би требало да створити услове да се унапреди културни живот грађана и задовоље културне потребе заједнице како би се град Крагујевац учврстио као регионални центар културе.

Усвојени су планови пословања јавних предузећа, привредних друштава и градских установа међу којима је и Радио телевизија Крагујевац.

На 13. седници Скупштине града Крагујевца усвојене су и одлуке о комуналном реду и јавним паркиралиштима док је последња тачка, по правилу, била посвећена одборничким питањима.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *