Шлезингер и флаутиста Јанош Балинт наступили пред крагујевачком публиком

У наставку концертне сезоне, Музички центар Крагујевац организовао је концерт Градског камерног оркестра Шлезингер на коме је као гост наступио мађарски флаутиста Јанош Балинт.

На програму су била дела Менделсона и Јаначека.

Програм који је Градски камерни оркестар Шлезингер припремио за љубитеље класичне музике, почео је композицијом Идила Свита за гудачки оркестар.

Истакнутим крагујевачким музичарима се током концерта придружио и флаутиста Јанош Балинт, оснивач и директор Доплер института за флауту у Будимпешти.

Јанош је, након више година, поново наступио у Крагујевцу не скривајући задовољство због сарадње са Градским камерним оркестром Шлезингер.

Као солиста, Балинт је наступао у скоро свим европским земљама, као и у Сједињеним Америчким Државама, Јапану, Тајвану, Кореји и Израелу. Током каријере снимио је 30 компакт дискова за еминентне издавачке куће.

Добра посећеност на концерту у Првој крагујевачкој гимназији није била изненађење, већ добра пракса када пред својом публиком наступа крагујевачки оркестар.

Музички центар Крагујевац и за наредни период планира низ концерата на којима ће наступити најзначајнији извођачи класичне музике.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *