„Шлезингер“ наступио на ОКТОХ-у

У наставку Октобарских музичких свечаности у Првој крагујевачкој гимназији наступио је Градски камерни оркестар “Шлезингер“, под дирегентском палицом Владимира Милића са солистима Лидијом Јевремовић и Татјаном Милован.

Као један од ансамбала Музичког центра Крагујевац под диригенстком палицом Владимира Милића постао је један од водећих камерних оркестара на музичкој свени Крагујевца.

Релативно млад оркестар до сада је остварио велики број целовечерњих концерата у нашем граду али И широм Србије што јеу плани у и у новој концертној сезони.

На концерту у Првој крагујевачкој гимназији гостовале су и Лидија Јевремовић Софија, сопран и Татјана Милован мецосопран.

До краја Октобарских музичких свечаности очекује се наступи Градског камерног хора “Лицеум” 20. октобра у Музеју “21. октобар” и Крагујевачког академског оркестра акордеониста 26. октобра који ће наступити у Сали Прве крагујевачке гимназије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *