Слике великог формата Александра Димитријевића у галерији Рима

У галерији Рима након краће паузе отворена је изложба цртежа Александра Димитријевића.

Инспирација уметника који чине слике великог формата су резултат истраживања друштва, слободног времена, заједничког времена као и остале свакодневне ствари које живот чине садржајнијим.

На првој самосталној изложби у Крагујевцу Александар Димитријевић представио је слике великог формата инспирисане свакодневним животом и стварима које живот чине садржајнијим.

Процес стварања уметничких дела овај аутор почиње на најразличитијим местима у граду где насумично налази на различите трагове живота као што су резултати друштвених игара, спискови намирница за куповину непознатих аутора.

Апстракција која се може видети на сликама Александра Димитријевића производ је дуготрајног процеса, што је и основна разлика од других апстрактних сликара којима су инспирација углавном тренутни порив и осећања.

Дела су настала у претходне две године и изложба је премијерно приказана у Крагујевцу након чега ће бити постављена и у другим градовима у Србији.

Изложба је отворена у галерији Рима до 22. јуна.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.