Слободану Стефановићу наградa „Љубица Филиповић“

На Пролећној изложби цртежа Удружења ликовних уметника Крагујевца, трочлани жири донео је одлуку да ове године традиционалну награду „Љубица Филиповић“ додели Слободану Стефановићу за цртеж „Без назива“.

Сви заинтересовани изложбу у градској галерији Мостови Балкана могу погледати до 13. маја.

Пролећна изложба цртежа и ове године је део програма Мајских свечаности.

У галерији Мостови Балкана, изложено је 30 радова, од 50 пријављених ове године.

Иако је ова манифестација дуги низ година изостајала са програма мајских свечаности, обновљена је 2019. године и од тада се редовно одржава.

Једногласном одлуком жирија награда „Љубица Филиповић“ додељена је Слободану Стефановићу за цртеж „Без назива“.

Због пандемије корона вируса прошлогодишњој добитници награде, признање је уручено сада.

Жири 17. Пролећне изложбе цртежа ликовних уметника Крагујевца чинили су Момир Кнежевић, професор Факултета уметности Приштина – Звечан, Габријела Булатовић, професор Факултета примењених уметности у Београду и Јасмина Ћирић, доцент Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Ове године, према речима организатора, пријавио се већи број учесника, али је због простора у галерији број цртежа ограничен на 30.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *