Случај несталих беба – у Крагујевцу поднето 26 пријава

Јавност у Србији недавно је узнемирила вест о проналаску тела 13 беба у болници у Краљеву.

Члан Владине комисије за испитивање поступака државних органа у расветљавању пријављених случајева несталих беба, Радиша Павловић, изјавио је за нашу телевизију да има пуну подршку државе и родитеља у расветљавању овог случаја.

У шест градова у Србији поднето је 85 пријава родитеља који сумњају да су им након рођења отете бебе, од чега 26 у Крагујевцу.

Члан Владине комисије за нестале бебе, Радиша Павловић, каже да има пуну подршку државног врха и родитеља у расветљавању случајева нестанка новорођенчади, али да и даље има оних који коче истрагу.

Павловић наводи да то потврђује и недавни случај, када је дојављено да се у болници у Краљеву налазе два замрзивача са телима мртвих беба.

У једном замрзивачу је пронађено 13 тела, док други од почетка истраге још није отворен.

До сада се јавило троје родитеља који сумњају да су тела њихових беба пронађена у Краљеву.

Овај случај отвара бројна питања и показује да је истрага на правом путу ка откривању пуне истине о несталој деци, оцењује Павловић.

У шест градова у Србији тренутно је поднето 85 пријава родитеља који сумњају да су им након рођења отете бебе, од чега 26 у Крагујевцу.

Павловић је рекао да ће због опструкције истраге од стране појединих структура затражити да случај преузме тужилаштво за организовани криминал.

Извештава новинарка РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *