Служба кућног лечења није престајала са радом током епидемије коронавируса

Служба кућног лечења која функционише у оквиру Дома здравља Крагујевац није прекидала са радом и током ванредног стања поштујући све безбедносне мере због епидемије коронавируса.

Ова служба током године има и преко 40 000 пацијената којима пружа здравствену негу 7 дана у недељи.

Служба кућног лечења већ 20 година пружа лекарске прегледе на терену непокретним и полупокретним пацијентима као и пацијантима који су отпуштени са болничког лечења.

Од почетка епидемије коронавируса ова служба је радила без прекида.

Особље на терену поштује све прописане епидемиолошке мере како би заштитило себе али и пацијенте којима је потребна здравствена услуга.

Смањењем броја пријема у Клиничком центру због новонастале ситуације и њиховом краћем боравку у болници, обим посла ове службе се последњих месеци повећао.

Поред пацијената који су отпуштени из болнице и онколошких пацијената све је више особа које болују од деменције и којима је потребна нега 24 сата.

Ова категорија људи је у посебном ризику од коронавируса јер је подложнија респираторним инфекцијама и упалама плућа.

Сарадња медицинског особља са неговатељима и породицама тешко оболелих пацијената је по речима др Радмиле Обрадовић кључан фактор у бржем опоравку и квалитетнијем начину живота.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *