Смањен број саобраћајних незгода

Од почетка године до средине августа, на подручју Саобраћајне полицијске испоставе у Крагујевцу, догодило се 315 саобраћајних незгода, што је за око 200 мање у односу на исти период 2017.

Такође је смањен и број погинулих, као и лакше и теже повређених. То је, према речима надлежних, резултат појачане контроле саобраћаја, усмерене на откривање возача који управљају возилом под дејством алкохола и оних који приликом вожње не користе сигурносни појас.

Акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање возача који управљају возилом под дејством алкохола у граду и на прилазним путевима, припадници Саобраћајне полицијске испоставе у Крагујевцу организују сваког викенда.

Није реткост да за ноћ буде откривено од 20 до 25 возача у алкохолисаном стању, међу којима буде и оних са више од два промила алкохола. То се, кажу надлежни, сматра насилничком вожњом и представља најтежи облик саобраћајних прекршаја. Контроле ове врсте разлог су смањеног броја незгода на путевима.

Према подацима крагујевачке саобраћајне полиције, некоришћење сигурносног појаса у вожњи најчешћи је прекршај који се открије током контроле.

Иако је за овај прекршај запрећена новчана казна, још увек има возача који се на то не обазиру. Најчешћи узроци саобраћајних незгода су неприлагођена брзина кретања условима пута и непоштовање саобраћајне сигнализације.

Посебна пажња у наредном периоду биће посвећена безбедности деце у саобраћају. Поводом почетка нове школске године у зонама школа биће организоване акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја које возачи чине над пешацима.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *