Снег није изазвао проблеме

Снежне падавине на подручју Крагујевца нису изазвале застоје у саобраћају, кажу у Зимској служби Јавно-комуналног предузећа „Чистоћа“.

Путеви су посути сољу и ризлом како не би дошло до проклизавања возила, с обзиром на то да се због ниске температуре током ноћи на коловозу формирао танак ледени слој.

Екипе Зимске службе крагујевачке „Чистоће“ даноноћно су на терену. За одржавање градских саобраћајница задужено је пет екипа, док четири ради на рашчишћавању путева на сеоском подручју.

У случају екстремно нижих температура и евентуалних ванредних ситуација, у приправности су још два возила. Радници „Чистоће“ током раних јутарњих сати насипали су саобраћајнице сољу и ризлом, како не би дошло до проклизавања возила.

Возачи механизације Зимске службе наводе да није било никаквих застоја на путу и да се посипање соли и ризле одвија по устаљеном плану и програму.

На залихама се налази 650 тона ризле и око хиљаду тона соли. Најефикаснија заштита путева је посипање калцијум хлорида, који се примењује када су температуре у минусу више дана узастопно. Овог агрегата има у довољним количинама.

Без обзира на све мере заштите од мразева, надлежни ипак апелују на опрезност и возача и пешака када су температуре испод нуле.

Синоптичари највљују нови хладни талас за неколико дана. Зимска служба ће, као и до сада, бити на терену, а како би се заштитиле пешачке стазе, надлежни препоручују коришћење соли која се налази у уочљивим жутим посудама на свим већим раскрсницама.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *