СНС: Белошевац ће добити здравствену амбуланту, Нада за Крагујевац: Аеродром заслужује да буде посебна општина

У оквиру предизборне кампање, учесници предстојећих локалних избора у Крагујевцу настављају промоцију својих програмских циљева.

Месни одбор Српске напредне странке у Белошевцу организовао је бесплатне офталмолошке прегледе за становнике овог дела града. С обзиром на то да Белошевац нема здравствену амбуланту, решавање тог питања биће један од приоритета у наредном периоду.

Аеродром заслужује да буде посебна општина. Ми ћемо се залагати да ово насеље добије урбани трг са модерним садржајима, макетом авиона и спомеником краљевим пилотима, јунацима априлског рата 1941. , наглашава Милан Тановић испред листе Уједињени против насиља- Нада за Крагујевац. Представници ове коалиције кажу да ће се борити и против изградње стамбених објеката на зеленим површинама.

Представници листе „Крагујевац престоница – Србија Краљевина – Руска странка“ током кампање уочили су да велики број грађана није упознат зашто монархисти из овог покрета нису у ПОКС-у. Они сматрају да су дужни да јавности дају одговор на ово питање.

Представници листе „Нова снага Крагујевца – Никола Нешић“ сматрају да студенти Универзитета у Крагујевцу овогодишњи Међународни дан студената обележавају без адекватних услова за школовање и финансијски оптерећени, док су факултети увучени у политичку игру. Као доказ лошег односа државе и града према Универзитету у Крагујевцу у овој политичкој опцији наводе чињеницу да Филолошко-уметнички факултет још увек нема своју зграду и решења тог проблема виде у комплексу „Радомир Путник“ и згради Дома војске. Из Нове снаге поручују да неће дозволити да корупција и лични интереси умање значај крагујевачког Универзитета и да ће се борити за сваког студента, професора и младог научника.

Активисти Градског одбора Српске напредне странке у Месној заједници Вашариште организовали су трибину на тему: Женско предузетништво. Заинтересованим посетиоцима обратиле су се крагујевачке предузетнице које имају вишедеценијско искуство у приватном сектору. Говориле су о свим могућностима које држава пружа данас за почетак сопственог посла. Ослоњене на сопствено искуство поручиле су да је сада много лашке бити предузетница јер су бројни кредити и фондови на располагању женама.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *