Спектакуларно затворен овогодишњи ЕСТАМ

Међународни фестивал фолклора ЕСТАМ, први по реду, затворен је синоћ у Великом парку плесним спектаклом ансамбала из Латинске Америке, Бугарске и Србије.

Сценско – музичка манифестација оставила је на Крагујевчане јак утисак.

Фолклорни ансамбли из Чилеа, Колумбије, Мексика, Бугарске, Ниша и града домаћина донели су у Крагујевац посебну магију.

Традиционалне ношње латиноамеричких земаља биле су најинтересантније грађанима Крагујевца, који су током четири дана фолклорног фестивала ЕСТАМ користили сваку прилику за фотографисање са учесницима.

На бини у Великом парку синоћ је одржан завршни концерт свих ансамбала, а највеће овације добио је фолклорни ансамбл из Чилеа.

Гостима из Латинске Америке, како кажу, највише се свиђа гостопримство љубазних домаћина, а бугарски суседи су мишљења да ова врста размене од великог значаја за два братска народа Србије и Бугарске.

Готово сви учесници фестивала из иностранства сложили су се у једном – град Крагуејвац био је посебно магичан у време трајања ЕСТАМ-а.

Чланови Академског фолклорног ансамбла „Оро“ из Ниша имају искуства са учествовањем и организацојом оваквог типа фестивала, а сарадњу са крагујевачким Студентским културним центром оценили су као веома добру.

Домаћини су задовољни су својим уделом у организацији, а како кажу овакви фестивали су изузетно добри за размену знања и очување традиције.

ЕСТАМ је трајао четири дана, наступи су одржани на више локација, како би што више људи видело магију међународног фестивала фолклора.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *