Спомен плоча у знак сећања на Зорана Јовановића – Кокија

У знак сећања на свог комшију, некадашњег управника зграде, а пре свега човека, Зорана Јовановића Кокија, становници популарног „Заставиног солитера“ поставили су спомен плочу на улаз у стамбену зграду која је некада била највиша у Крагујевцу.

„Заставин солитер“ у Крагујевцу саграђен је шездесетих година прошлог века, а први станари уселили су се 1966. године.

Од тада до данас променили су више председника кућног савета, данас познатијих као управници зграда, али је само један оставио неизбрисив траг.

Зоран Јовановић Коки, за некога и Американац, је човек који је своју енергију и већину свог времена посветио томе да „Заставин солитер“ буде пример како комшије могу да живе у слози и међусобном поштовању.

Кокијеве комшије кажу да је он ишао корак испред времена и да је био претеча данашњих професионалних управника зграда. Увек је био ту за све комшије, и у добру и у злу.

Већина старијих Крагујевчана добро је познавала Кокија и његову приврженост Радничком, не само фудбалском, већ свим клубовима крагујевачког спортског друштва.

На спомен плочи се може уочити и једна правописна грешка. Кокијеви пријатељи кажу да она има своју симболику и да је са намером тако написано.

Зоран Јовановић Коки рођен је 1960. године. Био је дугогодишњи управник Заставиног солитера и председник удружења „Крагујевачки кућни савет“ од оснивања 2015. године.

Преминуо је 17. марта прошле године, после тешке болести.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.