Спортске активности код деце у време пандемије

Родитељи чија су деца до почетка пандемије корона вируса тренирала неки спорт или се рекреативно бавила спортом у некој од крагујевачких спортских школа и даље имају доста недоумица.

Поједини родитељи децу исписују из групних тренинга јер се плаше да ће се у гужви у спортским салама заразити короном.

Са друге стране, многе школе спорта у Крагујевцу редовно организују тренинге у мањим групама, поштујући све епидемиолошке мере заштите.

У условима пандемије корона вируса, родитељи свакодневно имају дилему да ли је безбедно слати децу на спортске тренинге, али и колико је нездраво то што се деца мање крећу јер физичко васпитање у школама функционише на други начин.

Запослени у крагујевачким школама спорта наглашавају да се током и након тренинга придржавају свих прописаних мера заштите.

Дезинфикују лопте, руке, браве у свлачионицама и све спорстке реквизите које деца користе током тренинга, али и простор у коме тренирају.

Многи родитељи су у претходном периоду исписали децу са тренинга, али наша саговорница истиче да то никако не треба да чине, јер су спортске активности, као здрав стил живота, једна од препорука у борби против опаког вируса. Спортом се ојачава имунитет, поготову код најмлађе популације.

Многе крагујевачке школице спорта чекају пролеће, када ће ситуација бити повољнија, јер ће тренинзи и рекретаивни спорт моћи да се организује на отвореном, у природи.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *