Спортско стипендирање на Универзитету у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу потписан је Уговор о стипендирању једног студента, члана клуба америчког фудбала „Дивљи вепрови“.

Уговор су потписали ректор крагујевачког Универзитета, проф. др Ненад Филиповић и председник клуба, Марко Вујанац.

Универзитет у Крагујевцу увео је новину – спортско стипендирање.

Стипендије имају практичан значај за сваког појединца који их заслужи.

Али шаљу и једну ширу, важнију  поруку друштву да се у Крагујевцу цене и вреднују знање и марљив рад, речено је приликом потписивања уговора о стипендирању једног студента, члана клуба америчког фудбала „Дивљи вепрови“.

Фудбалски клуб „Дивљи вепрови“, недавно је обележио 18 година успешног рфада.

За њих ово пунолетство пуно значи, наглашава председник клуба „Дивљи вепрови“ и додаје да су хтели да уговор буде поклон неком члану свог клуба који студира.

Овакав вид подршке студентима је веома важан.

Наш град има капацитета поготову инфраструктурних, да може у блиској будућности да отвори нови смер Физичка култура на Универзитету у Крагујевцу, нагласио  је Предраг Стевовић, члан Градског већа  за спорт.

Процедура за стипендирање је уобичајена.

Вероватно ће прва стипендија бити додељена на Дан Универзитета у мају.

На свечаности је констатовано да је направљен нови вид сарадње и да је први уговор о стипендирању можда најбољи увод у иницијативу за отварање новог факултета за физичку културу у Крагујевцу.

Са друге стране, наглашено је да стипендије које се додељују успешним студентима и спортистима представљају улагање у будућност.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *