Спроведена акција „Да се боље видимо“ у Крагујевцу

Под слоганом „Да се боље видимо“ у Крагујевцу је спроведена акција чији је главни циљ повећање безбедности код младих, пешака и бициклиста.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја су пролазницима поред ресторана „Балкан“ делили прслуке, батеријске лампе и остале рефлектујуће материјале како би они били видљиви осталим учесницима у саобраћају.

Три најугроженије категорије учесника у саобраћају у условима смањене видљивости, такозваним ноћним условима, су млади, пешаци и бициклисти.

Како би се повећала њихова безбедност Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије реализује пројекат „Ноћне акције“.

У складу са наведеним, Агенција у сарадњи са локалним Саветима за безбедност, реализује пројекат у 20 локалних самоуправа, у којима ове категорије учесника у саобраћају највише страдају.

На основу анализа података о саобраћајним незгодама, у Крагујевцу је одређена локација код ресторана „Балкан“.

Град Крагујевац редовно учествује и подржава акције које организује Агенција, а у циљу подизања безбедност свих учесника у саобраћају на виши ниво.

Као један од главних разлога страдања пешака и бициклиста истиче се неуочљивост од стране других учесника у саобраћају као и недовољан ниво знања и спремности за вожњу у ноћним условима.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја и волонтери разговарали су са грађанима и делили промотивно едукативне материјале са слоганом „Да се боље видимо“, а овакве и сличне активности биће настављене у осталим локалним самоуправама на територији Србије.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *