Срцем за помоћ особама са инвалидитетом

У холу Oсновне школе Драгиша Михаиловић у Станову, постављен је жичани контејнер где ће ученици убацивати пластичне чепове од флаша и на тај начин показати хуманост и помоћи особама са хендикепом.

Ученици и наставни кадар основне школе Драгиша Михаиловић придружили су се акцији коју је покренуло Удружење „Чеп за хендикеп“.
Прикупљањем чепова од пластичних флаша који се продају компанијама које се баве рециклажом, прикупљају се новчана средства за куповину ортопедских помагала за особе са инвалидитетом.

Како би деци привукао пажњу, Мирољуб Илић је за одлагање чепова направио жичани контејнер у облику срца који је поклонио школи.

Акција има за циљ да код деце негује дух хуманости, али и да се развије свест о значају заштите животне седнине.

Прикупљени чепови биће прослеђени удружењима параплегичара и квадриплегичара.

У прикупљању чепова од пластичних флаша учествује велики број предшколских установа, основних и средњих школа, али и бројне друштвено одговорне комапаније из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *