Средња стручна школа размениће искуства са школама из Турске и Литваније

Средња стручна школа из Крагујевца потписала је уговор о сарадњи са стручним школама из Турске и Литваније, у оквиру стратешког партнерства Србије са овим државама.

Сарадња ће бити остварена кроз пројекат „Електронска академија дуалног образовања“, који финансира Европска унија у оквиру Еразмус плус програма.

У оквиру стратешког партнерства Србије, Литваније и Турске биће размењена искуства у области дуалног образовања, а активности ће бити реализоване од септембра.

Циљ је унапређење наставног процеса и стицање нових социјалних партнера, уз примену различитих дигиталних алата.

„Електронска академија дуалног образовања“ је пројекат базиран на променама методологије рада ученика, наставника и ментора у предузећима која су укључена у процес дуалног образовања.

Планирано је да у оквиру овог пројекта 15 наставниха похађа часове енглеског језика, интеркултуралних радионице и педагошку обуку по програмима земаља учесница.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.