Средства УНДП и ЕУ за пројекте организација цивилног друштва

Јачање капацитета младих, очување репродуктивног здравља, подизање еколошке свести, неки су од циљева пројеката који ће у Крагујевцу бити реализовани у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану.

Укупна вредност пројеката је 6,7 милиона динара. Већи део средстава обезбедила је Европска унија, док локална самоуправа учествује са 20%.

Пројекти чији су носиоци организације цивилног друштва, осим у Крагујевцу, биће реализовани у Димитровграду, Параћину и Шапцу.

Град Крагујевац угостио је представнике 17 организација цивилног друштва, које ће у наредних годину дана реализовати низ пројеката намењених побољшању услова за живот грађана одабраних градова и општина у Србији.

На подручју града биће реализовано шест пројеката, укупне вредности 6,7 милиона динара.

Пројекти чији су носиоци организације цивилног друштва, осим у Крагујевцу, биће реализовани у Димитровграду, Параћину и Шапцу.

Циљ ових пројеката је веће учешће цивилног сектора у процесима доношења одлука на локалном нивоу.

То је, уједно, и задатак Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, који спроводи УНДП.

Спровођење пројектних активности допринеће побољшању квалитета низа услуга, посебно у областима у којима локалне власти не успевају да обезбеде адекватан одговр на специфичне потребе одређених група становништва.

Укупна вредност свих 17 пројеката је 235.000 евра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *