Српски туристи који су били на Евији премештени у Олимпску регију

Борба са ватреном стихијом на грчком острву Евија траје већ осам дана, а сви туристи који су се затекли на овој дестинацији су безбедни.

Из места Пефки је евакуисано око 200 српских туриста, један део њих је прихватио нови смештај у Олимпској регији, док је неколицина наставила боравак у Едипсосу на Евији, који је 40 километара удаљен од угроженог подручја.

Острво Евија, друго по величини, са површином од 189 километара, последњих осам дана у фокусу је пажње целог света.

Ватра се распламсавала на два фронта, од којих је један на северу и дошао је до ивице Пефкија, једног од најпосећенијих места.

Пре два дана почело је измештање српских туриста са острва у пламену.

Већина њих је прихватила промену дестинације и налазе се у Олимпској регији где је било слободних капацитета, док је друга група прихватила премештај у Едипсос који се налази на супротној страни острва Евија и заклоњен је стеновитим планинама.

У Грчкој ватра тренутно угрожава острва Пелопонез и Родос, али је на том подручју пожар под контролом.

Остали делови, нарочито северни Халкидики и Олимпска регија, где највише летују српски туристи, потпуно су безбедни и сезона се одвија уобичајено.

До краја туристичке сезоне, без обзира на све проблеме и предстојећи пресек Европске комисије којим ће бити одређено које ће земље бити проглашене за зелене или црвене зоне, Грчка неће затварати границе.

То значи да ће туристи из Србије који су резервисали и уплатили одмор за крај августа и током септембра реализовати аранжмане.

Одлука Европске комисије од 15. августа неће утицати на кретање људи до краја сезоне. Како је најављено, Црна Гора и Албанија неће мењати услове за улазак туриста.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *