Српски ватрогасци на Евији, на острву 400-500 српских туриста

Српски ватрогасци јутрос су стигли на Евију у Едипсос, где ће се придужити грчким колегама у гашењу ватрене стихије, изјавио је конзул Србије у Атини Милан Вукосављевић, наводећи да је на острву још 400-500 српских туриста који нису угрожени.

Са ватрогасцима је стигла и медицинска екипа, а данас се очекује долазак и три хеликоптера МУП-а Србије„, рекао је рекао је Вукосављевић.

На Евији, највећем острву у Егејском мору, а другом по величини у Грчкој, како је конзул навео, остало је између 450 и 500 српских туриста.

Пола ће их отићи данас, или ће се вратити у Србију или ће летовање наставити у копненом делу„, рекао је Вукосављевић.

Казао је да је пре избијања пожара по проценама на острву летовало око 900 туриста из Србије.

Забрањен је долазак на острво, трајекти возе само у једном правцу и то бесплатно, рекао је Вукосављевић и додао да туристи више неће долазити на Евију.

Конзул Вукосављевић подсетио је да је прекјуче 200 српских туриста евакуисано из места Пефки на грчком острву Евија, они су због шумских пожара који су се приближили насељеном подручју, ноћ провели на трајектима.

На сталној вези сам са водичима, са представницима агенција и са нашим Министарством туризма, па гледамо да се све реши на најбољи начин“, рекао је Вукосављевић и додао да је ситуација у Едипсосу -најпознатијој уједно и најстаријој бањи у Грчкој, под контролом.

Министарство унутрашњих послова Србије и Сектор за ванредне ситуације упутили су јуче посебну јединицу од 37 припадника са 14 возила и три хеликоптера у Грчку да помогну колегама и грађанима на острву Евија у борби против ватрене стихије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *