ССП: Буџет стагнације града Крагујевца

Буџет града за 2022. годину не предвиђа реализацију капиталних инвестиција у Крагујевцу, сматрају у Градском одбору Странке слободе и правде.

Према њиховој оцени, градски буџет неће бити остварен у планираном износу.

У Градском одбору Странке слободе и правде сматрају да су предвиђени приходи нереални и да ће реализација буџета бити мања за близу две милијарде динара.

Упозоравају и да је због небриге о доскорашњем највећем извознику, под знаком питања опстанак Фијата у Крагујевцу и додају да би одлазак Фијата могао да доведе до драстичног пада прихода по основу пореза на зараде.

У ССП-у наглашавају да посебно забрињава што у буџету града Крагујевца за 2022. нема планираних средстава за инфраструктурно и комунално опремање индустријских зона.

Због непостојања осећаја за инвестиције које ће допринети повећању прихода и подизању квалитета живота у Крагујевцу, пред нама је још једна година пропадања града, наводе у овој странци.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.