ССП: Друга техничка би требало да постане највећи градски вртић

Крагујевац више од тридесет година има проблем са недостатком простора за образовне установе свих нивоа, тврде у у Градском одбору Странке слободе и правде.

Зато ССП предлаже да се Друга техничка школа претвори у највећи градски вртић, чиме ће у потпуности бити решено питање функционисања свих градских вртића.

Министарство просвете је 2018. године донело одлуку о затварању Друге техничке школе, односно њеном припајању Средњој стручној школи, а како наводе у Странци слободе и правде већ пуних пет година ова зграда, која има 40 кабинета и помоћних просторија и која је потпуно комунално опремљена на одличној локацији, пропада. Са друге стране, додају, Крагујевчани се боре са мањком простора за вртиће, школе и факултете.

У Странци слободе и правде кажу да Крагујевац више од тридесет година има проблем са недостатком објеката и простора за све образовне установе.

Наглашавају и да крагујевачки малишани, због недовољног броја слободних места, не могу да похађају предшколске установе чији је оснивач град. Због тога, наводе у овој странци, сва деца немају могућност да се развијају и социјализују на најбољи начин.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *