ССП: Од зграде ФИЛУМ-а само обећања

Да у Крагујевцу ни ове године неће почети изградња зграде ФИЛУМ-а потврдио је и званичан одговор министра просвете Бранка Ружића у коме се каже да је Министарство за јавна улагања известило Филолошко-уметнички факултет да није у списку пројеката који су планирани кроз кредитна средства намењена за инвестиције у универзитетску инфраструктуру, каже Далибир Јекић, народни посланик Странке слободе и правде.

Од обећања које је у кампањи 2020. године дао тадашњи министар Младен Шарчевић да ће радови на изградњи зграде ФИЛУМ-а почети у 2021. години није било ништа, као ни од обећања министра Бранка Ружића и градоначелника Николе Дашића да ће изградња објекта ФИЛУМ-а кренути почетком 2022. године, наглашава Јекић.

Јекић тврди да и у 2023. години ФИЛУМ неће имати кров над главом, а ново обећање је најављено за почетак 2024. године која ће бити и изборна.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *