Шта предвиђа Стратегија развоја социјалне заштите града Крагујевца у наредне четири године?

Повећање обухвата корисника услуга социјалне заштите, унапређење капацитета и осавремењавање пружалаца услуга у овој области, први је циљ Стратегије развоја социјалне заштите града Крагујевца у периоду од 2021. до 2025. године, за чије је остварење предвиђено близу два милиона евра.

Укупна вредност свих предложених пројектних идеја садржаних у овом документу је нешто више од осам милиона евра.

Стратегија развоја социјалне заштите града Крагујевца у предстојећем четворогодишњем периоду представља полазну основу за изградњу система који може да одговори мапираним потребама свих угрожених категорија становништва – деце и младих, одраслих и старијих особа, избеглих и интерно расељених лица, повратника по споразуму о реадмисији, миграната и Рома.

Овим категоријама припадају и особе са инвалидитетом.

У складу са Одлуком о социјалној заштити, на територији града Крагујевца доступно је 14 услуга, а најновије су лични пратилац и становање уз подршку.

Оне се у наредном периоду морају унапредити, не само у делу који се односи на просторне капацитете, већ и на повећање броја лиценцираних пружалаца услуга и увођење одређених новина. Идеје су разрађене кроз пројектне активности.

Стратегија развоја социјалне заштите града Крагујевца од 2021. до 2025. године је најсвеобухватнији документ у овој области који је до сада урађен.

Као такав наћи ће се пред одборницима градског парламента на предстојећој седници Скупштине града.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *