Шта предвиђа урбанистички план града Крагујевца?

Генерални урбанистички план Крагујевца до 2025. биће померен на 2030. годину, док би одлука о изради просторног плана града Крагујевца са планским хоризонтом до 2035. године требало да да уређене основе за сеоска насеља.

Након Генералног урбанистичког плана у овој години очекује се и ревизија 26 планова генералне регулације на градском подручју.

Простор „Центар Стара варош“ биће приоритет у овој години јер је овај део града урбано најоптерећенији.

Ту је и мрежни план регулације насеља социјално осетљивих група, а то се пре свега односи на мрежу јавног градског превоза системом лаких шинских возила, која се у нашем граду и производе.

Град очекује идентификовање и мапирање пројеката везаних за зелену инфраструктуру, као што су санација и рекултивација сметлишта Јовановац, санација пепелишта Енергетике, активирање река као линијских паркова и мреже зелене инфраструктуре.

Стратешки пројекти који су „угледали светлост дана“ реконструкција стадиона „Чика Дача“ као и изградња пруге Собовица – Лужнице.

Очекује се и израда плана детаљне регулације Војно техничког завода, као и конкурс за дизајн споменика „Смак“ и осталих споменика на јавним површинама у граду.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *