Шта све спаковати у путну апотеку?

Поред обавезног здравственог осигурања, хроничне терапије или терапије за акутне болести, на летовање је неопходно понети и путну апотеку.

Потребно је знати шта је обавезан садржај сваке путне апотеке како за одрасле, тако и за децу и без чега не треба кретати на пут.

На летовање је важно да кренемо спремни и да комплетирамо путну апотеку коју треба понети са собом, а која може бити од велике помоћи за случај да се догоде непредвиђене здравствене тегобе.

Путна апотека у првом реду треба да садржи средства против мучнине за оне који осећају мучнину током вожње, затим средства за дезинфекцију руку и површина. Ту су и пробиотици и неизоставни препарати за заштиту од сунчевог зрачења.

Уколико се летује са децом, њихову путну апотеку требало би добро опремити, а она је увек нешто већа.

У дечју путну апотеку неопходно је спаковати топломер, средства са заштитним СПФ фактором, дијететске додатке и суплементе попут лизалица које дечја популација може користити приликом вожње до летовалишта, уколико имају проблема са мучнином.

У путној апотеци увек треба да се нађе и комплет за Прву помоћ који садржи ханзапласт, фластер, газу, завоје и маказице, средства за дезинфекцију рана – алкохол, хидроген или риванол.

Пре летовања у иностранству, требало би проверти законе који се односе на унос лекова у земљу у коју путујете, а лекове је неопходно понети у оригиналном паковању.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *