Штанд за дезинфекцију руку на вашару, хит цене због Короне

У Крагујевцу је традиционално одржан један од три велика вашара.

Ни ове године није изостала разноврсна понуда.

На тезгама постављеним дуж Главне улице, око Штафете, поред Зелене пијаце, дуж корита Лепенице и на Каменом мосту, Крагујевчани су могли да пазаре робу за покућство, текстил, али и цвеће, слаткише, одећу и обућу.

Гужва није сметала посетиоцима, као ни продавцима, од којих су неки своје тезге поставили још синоћ.

Примећено је да су, од посетиолаца пристигли из свих градских, приградских и сеоских насеља, само најстарији купци носили заштитне маске и рукавице.

Српска православна црква и њени верници 3. јуна прослављају цара Константина и царицу Јелену, а у Крагујевцу се традиционално одржава велики вашар.

Богата понуда, али и скоро завршено ванредно стање били су узрок велике гужве на централним градским улицама.

Ове године било је новитета.

Поред традиционалне понуде најразноврсније робе, Крагујевчане је дочекао и штанд за дезинфекцију руку како би и ова куповина протекла у складу са мерама заштите.

Владало је велико интересовање за разноврсну робу коју су изложили продавци из свих крајева Србије.

Од сушеног цвећа, преко производа за кућу, до незаобилазних одевних предмета, обуће и веша, испред сваке тезге –  велика гужва.

На овогодишњем вашару могле су да се нађу и уметничке слике,  судови, намештај, грчарија из Злакусе, неизбежни слаткиши и лицидерска срца.

Неки продавци су се досетили да на занимљиве начине привуку купце, а куповали су сви, и најмлађи и најстарији.

Чини се да је вашарска понуда из године у годину богатија, а цене све приступачније.

Сви грађани који нису стигли да посете данашњи вашар или пак желе да набаве још нешто од робе која се може наћи само на вашарима, за то ће имати прилику у септембру када их очекује Крстовдански вашар.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *