Станови за младе научнике један од приоритета

Један од приоритета Универзитета у Крагујевцу ове године биће додела станова младим истраживачима Универзитета преко Фондације за решавање стамбених потреба наставном, научно истраживачком и уметничком кадру.

Завршетком конкурса за доделу станова младим истраживачима Универзитета, преко Фондације за решавање стамбених потреба, 95 младих колико је конкурисало добиће станове.

У овој години, Универзитет у Крагујевцу започеће градњу Научно технолошког парка, а у плану је и завршетак изградње Центра изврсности.

Наставна делатност је примарни задатак на Универзитету, па ће се зато доста радити на оснивању интердисциплинарних студијских програма мастер и докторског нивоа.

Један од приоритета Универзитета у Крагујевцу биће и јачање сарадње са Српском академијом наука и оснивање огранка САНУ у Крагујевцу.

Крагујевачки Универзитет има 3 академика и трудиће се, према речима ректора Ненада Филиповића, да што више професора и сарадника конкуришу за дописне чланове САНУ како би подигли ниво и квалитет развоја наука у Крагујевцу.

У овој години радиће се интензивније са привредом у окружењу и на добијању међународних истраживачких пројеката.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *