Старо војничко гробље у Шумарицама у фотографијама и документима

У оквиру Ђурђевданских свечаности, у Музеју „21. октобар“ отворена је документарна изложба и представљено реиздање монографије „Старо војничко гробље у крагујевачким Шумарицама” аутора Ненада Карамијалковића.

Изложба је за крагујевачку публику отворена до 7. јуна.

Поставка је резултат вишегодишњег истраживања аутора и чине је најбитније фотографије и документа до којих је Карамијалковић дошао приликом истраживања.

Прво издање истоимене монографије допуњено је новим фотографијама, чињеницама и новим списком војника сахрањеним на војничком гробљу.

И монографија се заснива на резултатима истраживања које је аутор спровео током трогодишњег периода, у Србији, Немачкој и Аустрији.

Циљ монографије је да се стручној јавности и грађанима да свеобухватни приказ Старог војничког гробља у крагујевачким Шумарицама, уз изградњу примереног односа према њему у будућности, али и ради потпунијег и тачнијег информисања страних посетилаца Спомен парка „Крагујевачки октобар“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.