Старовала 15. генерација студената ФМН на Докторској школи

Декан Факултета медицинских наука проф. др Владимир Јаковљевић уручио је индексе новој генерацији студената докторских академских студија.

Њих 82-оје су 15. генерација студената студијског програма који је Факултет медицинских наука, први Србији, успоставио у области медицине 2005. године.

ФМН је и први акредитовао студијски програм Докторске студије – Докторска школа медицинских наука.

Ове академске године владало је велико интересовање студената за упис на докторске акдакемске студије што је, према речима декана професора Јаковљевића, коинциденција са позитивним помацима који су на Факултету направљени у протеклих годину дана, а у циљу побољшања рејтинга и враћања ове високошколске установе на место које јој и припада.

Професор Јаковљевић је подсетио да је пракса Факултета медицинских наука на свим студијским програмима, како на основним тако и на постдипломским, да је студент у фокусу а не професор.

Студенти прве године докторских академских студија сложни су у томе да Факултет медицинских наука нуду квалитетан програм докторских студија, одличне предаваче, добра изборна подручја, али и велике могућности за научно истраживачи рад.

Студије на Докторској школи Факултета медицинских наука трају три школске године, односно шест семестара, а студенти по завршетку стичу научни назив доктор медицинских наука.

До сада је на Факултету медицинских наука докторску дисертацију успешно одбранило 537 кандидата.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *