Стартуј своју агробизнис каријеру

У оквиру Регионалног програма за локалну демократију на Западном Балкану, Развојни бизнис центар Крагујевац спроводи у Општини Топола пројекат под називом “Стартуј своју агробизнис каријеру“.

Поред практичне посете винаријама, млади који су укључени у обуку имаће и индивидуално каријерно саветовање.

Циљ пројекта је унапређење запошљивости и перспектива младих на тржишту рада у општини Топола, и то у области пољопривреде и виноградарства.

У фокусу су ученици који завршавају средњу школу Краљ Петар Први, смер пољопривредни техничар.

Ради се о унапређењу практичних вештина младих у области винарства и виноградарства.

Предвиђено је да 50 младих буде укључено у групне каријерне сусрете са успешним предузетницима из агробизниса.

Поред унапређења знања, јако важан део је сарадња са винаријама у Тополи и окружењу.

Познато је да је Топола виноградарски крај, и последњих година отвара се велики број винарија у Опленачком виногорју и окружењу.

Зато винарије имају потребу за кадровима у области технологије производње вина, а у средњој школи не постоји више смер Винар – виноградар.

У току је израда брошуре, „Успешне агробизнис приче из Шумадије“, која има за циљ да буде подстицајна за младе који желе да сами започну своје агробизнисе. 

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *