Стечена теоријска знања из области осигурања применили у пракси

На Економском факултету у Крагујевцу свечано су уручене потврде о завршеној стручној пракси студентима који су стечена теоријска знања из области осигурања имали прилике практично да примене у компанији ‘“Дунав осигурање“.

Од 2017. године до данас, у пословним јединицама ове компаније, у двадесетак градова централне Србије, годишње на стручној пракси буде око 40 студената.

Осигуравајуће куће и други пословни системи су у константној потрази за квалитетним, стручним и образованим младим људима, али и онима који могу одмах да се укључе у посао.

Програм стручне праксе омогућава будућим академским грађанима да стечено теоријско знање унапреде и примене у пракси.

У последње три године петоро свршених студената Економског факултета у Крагујевцу добило је прилику да се запосли у „Дунав осигурању“, и то у главним филијалама у Крагујевцу, Краљеву и Јагодини.

Сарадња Економског факултета и „Дунав осигурања“ почела је још 2017. године, потписивањем уговора о пословно-техничкој сарадњи, којим се студентима ове високошколске установе обезбеђује стручна пракса у трајању од месец дана.

Компанија“ Дунав осигурање“ издаје часопис „Токови осигурања“ који је на листи научних часописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја и увршћен је у категорију врхунских часописа од националног значаја.

Ове године, у главним филијалама „Дунав осигурања“ у Крагујевцу, Краљеву и Чачку, прилику да искусе рад у осигуравајућој компанији, имало је тридесетак студената треће године Економског факултета.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *