Стефановић: Отварање тендера за државну станоградњу 12. новембра

За тачно седам дана, 12. новембра, отварају се тендери за прву фазу радова за градове који су предали документацију за изградњу станова за припаднике снага безбедности, изјавио је за Телевизију Крагујевац, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. 

Националним планом станоградње за припаднике снага безбедности, у Крагујевцу ће у насељу Денино брдо бити изграђено неколико стотина станова.

Према речима Стефановића, станови ће се продавати по цени нижој од тржишне. Рок за завршетак станова  је 18 месеци.

Подсећајући да је процес изградње станова за припаднике снага безбедности у току, министар унутрашњих послова је рекао да се следеће недеље отварају тендери за градове који су предали комплетну документацију.

Реч је о укупно пет хиљада стамбених јединица за припаднике војске, полиције и Безбедносно-информативне агенције.

Крагујевац је програм државне станоградње препознао као добру прилику да помогне припадницима служби безбедности да егзистенцијални проблем реше на јефтин и квалитетан начин.

Станови ће се продавати по бенефицираним условима које држава нуди и који су у скалду са законским одредбама.

Цена по квадрату биће 500 евра у динарској противвредности, а у појединим градовима и јефтиније-360 евра по метру квадратном без ПДВ-а. Надзор ради Грађевинска дирекција Србије, а рок за завршетак радова је 18 месеци.

Говорећи о државним  инвестицијама у центру Шумадије, Стефановић је подсетио да су у току и радови на изградњи Палате правде у Крагујевцу.

Држава је обезбедила новац за изградњу овог капиталног објекта, док је локална самоуправа уступила земљиште.

Министар унутрашњих послова је нагласио да је у претходне две године повећан број решених старих судских спорова и додао да ће држава и у наредном периоду настојати да, кроз сличне инфраструктурне пројекте, створи квалитетније и боље услове за рад.

Палата правде објединиће рад правосудних органа на подручју Крагујевца и у њој ће бити смештено свих 11 правосудних органа са 800 запослених.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *