Стомачни вирус мучи Крагујевчане

Стомачни вирус уобичајен је за ово доба године.

Лекари због тога апелују на грађане да воде рачуна о намирницама које конзумирају, јер је покварена и неопрана храна главни узрочник стомачних тегоба.

На високим темпрературама храна се брже квари, па грађани морају да чувају намирнице на адекватан начин поготово месо, млеко и млечне производе како би избегли здравствене проблеме.

Неопрано воће и поврће такође може инфицирати цревну флору.

Стомачни вируси се брзо преносе, посебно међу децом у вртићима, па се често целе породице брзо инфицирају.

Стомачни вирус може бити праћен и температуром, па у том случају треба отићи на преглед у ковид амбуланту.

Лекари саветују коришћење пробиотика, лаганију исхрану и доста течности током трајања инфекције која релативно брзо пролази.

У овом периоду, због цветања вегетације и кошења траве, повећан је број грађана који имају симптоме алергијске реакције.

Расте и број пацијената са ковидом-19, који углавном имају благе симптоме, тако да лекари и у летњем периоду имају доста посла.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *