Штрајк упозорења просветара

У већини основних и средњих школа у Крагујевцу и другим општинама Шумадијског управног округа данас није било првог часа због штрајка упозорења четири репрезентативна просветна синдиката.

У Унији синдиката просветних радника кажу да је разлог за штрајк упозорења сумња да ће Влада Републике Србије повећати плате за 14,6 процентата, како је раније договорено, јер је у предлогу буџета за наредну годину предвиђено повећање од 9 одсто.

Просветари траже и наставак рада на платним разредима.

Према подацима Школске управе Крагујевац први час није одржан у већини основних и средњих школа у граду.

Штрајк упозорења подржало је шест од седам средњих школа, као и 11 од 22 основне школе у Крагујевцу.

У Унији синдиката просветних радника кажу да је број школа у којима је одржан штрајк упозорења већи.

Просветари траже повећање плате за 14,6 одсто и наставак рада на платним разредима.

Они истичу да је до штрајка дошло јер нема назнака да ће Влада Републике Србије повећати плате просветарима према раније постигнутом договору.

Сва четири репрезентативна синдиката просвете одржаће 11. децембра простестни скуп испред зграде Владе у Београду, а најављено је и скраћење часова на 30 минута.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *