Штрајк упозорења просветних радника 17. марта

Унија синдиката просветних радника Крагујевца подсетила је данас да, уколико у међувремену не дође до промене садашње одлуке министарства да се настава несметано одвија, намерава да 17. марта позове чланство да окупљањем испред зграде Владе Србије и штрајком упозорења затражи хитну корекцију зарада.

„Запослени су незадовољни, а за две трећине техничког особља у школама држава већ дотира новац за исплату гарантованих зарада“, рекла је председница Уније синдиката просветних радника Крагујевца Љиљана Милетић.

Милетић је подсетила и да је одлука о мартовском штрајку упозорења најављена још крајем прошле године, када је већ било извесно да је влада још једном одложила примену „платних разреда“.

Милетић такође наводи да ће чланство овог синдиката, као врло одговорно, протест и штрајк одложити уколико у међуремену Влада, на препоруку министарстава просвете и здравља, донесе одлуку о привременом престанку рада школа, пред или по проглашењу евентуалне епидемије или пандемије вируса Ковид-19.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *