Стручна предавања на „Шумадијским данима шљиве“

На манифестацији Шумадијски дани шљиве, која ће бити одржана од 29. до 31. јула у Страгарима, Центар за стрна жита и развој села организован низ стручних предавања за пољопривреднике.

Иако ће главне теме бити везане за узгој шљива, присутни могу добити и све друге информације из области пољопривреде.

Прва два дана манифестације „Шумадијски дани шљиве“ резервисана су за стручна предавања. Центар за стрна жита и развој села потрудио се да ангажује стручњаке од којих ће присутни моћи да добију све информације које их интересују из области пољопривреде. Акценат ће бити стављен на воћарство и узгој шљиве.

Власници газдинстава ће бити у прилици да се упознају са новинама и актуелним трендовима у пољопривреди.

Произвођачи хемијских препарата, пољопривредне опреме и машина представиће своје производе, а биће речи и о конкурсима за добијање средстава од ресорног министарства за унапређење производње.

Једно од предавања биће посвећено подручју Страгара и околних села са анализом шта одликује овај крај познат по воћарству и шта треба променити како би производња воћа била још успешнија.

Стручна предавања биће одржана 29. и 30. јула у просторијама Месне заједнице Страгари.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *