Студенти Факултета инжењерских наука на стручној пракси ради стицања искуства

Стицање практичног искуства током и након студија од великог је значаја за академские грађане који „излазе“ на тржиште рада и позиционирају се у професионалном свету.

Студенти на мастер студијама Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, након обављене стручне праксе, наставили су рад на пројектима.

Послодавци од дипломаца и потенцијалних кандидата за одређени посао очекују да, поред теоријских знања стечених на факултету, поседују и одређене практичне вештине и искуство у раду, као и сталну жељу за усавршавањем и стицањем нових знања.

Један од програма је и израда интерактивне платформе Смарт 2м, који припада научно–техничким услугама, пројектовању и развоју компјутерског софтвера.

На овом факулатету реализују се још три пројекта.

Ради се о испитивању пацијената који су боловали од Ковида 19, са циљем да се унапреди дијагностиковање у будућности.

Други пројекат везан је за предвиђање степена ризика код пацијената који имају кардиоваскуларне болести.

Циљ стручне праксе је да се будући академски грађани, током студија приближе практичној делатности у областима за које се образују, и тиме себи обезбеде лакши прелазак са академског школовања на професионални рад.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.