Студенти крагујевачког Економског факултета у посети Народној банци Србије

Више од 100 студената друге, треће и четврте године Економског факултета у Крагујевцу посетило је најзначајнију државну финансијску институцију Народну банку Србије.

После обиласка сале, зграде, музеја и библиотеке ове институције студенте је поздравила гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић која им је предочила значај улоге ове установе у очувању и јачању стабилности финасијског система државе и истакла да међу запосленима има и студената са Економског факултета из Крагујевца.

Тимски рад, спремност за учење и лојалност институцији за коју радите гаранција су успешности али пре свега задовољства послом који обављате, поручила им је гувернерка и обећала да ће доћи у Крагујевац и одржати гостујућe предавање на Економском факултету у Крагујевцу.

Централна банка је један озбиљан систем било које државе и верујем да је то био разлог пријаве оволиког броја студената, рекао је Никола Дашић, председник Привременог органа града Крагујевца.

Сваке године се у овој институцији одржавају летње праксе и врло често се догоди да студенти са државних факултета који су показали одређени ниво интересовања и ангажованости током ових пракси добију позив да раде у Народној банци, додао је он и најавио да ће због великог интересовања студената бити организована најмање још један посета Народној банци Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *