Студенти Универзитета у Крагујевцу примили вакцине

Студенти Универзитета у Крагујевцу организовано су дошли у спортску халу Гордана Гоца Богојевић, где је централни пункт за имунизацију, како би примили вакцину.

Вакцинацију будућих академских грађана организовао је Студентски парламент Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са локалном самоуправом и Домом здравља.

Вакцину различитих произвођача примило је више од 50 студената.

Највеће интересовање и одзив био је са Факултета медицинских наука у Крагујевцу.

Подаци говоре да је међу имунизованим грађанима највише старијих преко 60 година, а најмање је младих од 20 до 30 година старости.

Препознајући значај вакцинације, халу „Гордана Гоца Богојевић“ организовано су дошли студенти више факултета Универзитета у Крагујевцу.

У Дому здравља изражавају задовоство због значајног броја студената који су примили прву дозу вакцине.

Подаци говоре да се у последњем таласу обољевања од корона вируса евидентира све више младих са тежом клиничком сликом.

Имунизација једном од понуђених вакцина представља сигуран начин заштите од обољевања свих категорија становништва, а посебно студената који су веома активни у друштвеном животу.

За коју ће се вакцину определити ствар је личног избора, а приче да вакцине доводе до стерилитета младих су потпуно неосноване, тврде лекари.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *