Студентски дом у Крагујевцу отворио врата бруцошима

Сви студенти прве године студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу који су се пријавили за боравак у Студентском дому у Крагујевцу позвани су у пуном капацитету на усељење и њих је тренутно 264.

До краја октобра очекује се коначан списак станара у Дому када буде истекао рок за пријаве и студената старијих година.

Тренутно, капацитет Студентског дома у Крагујевцу је 771 место.

Почетком нове академске године почели су да се попуњавају и капацитети у Студентском дому у Крагујевцу.

Интересовање бруцоша за место у Дому и ове године је велико и тренутно је пријављено и позвано на усељење њих 264.

Рок за пријављивање студената прве године студија истекао је 15. септембра док њихове старије колеге то могу да учине до краја октобра.

Нови, четврти павиљон који је од ове године у функцији проширио је капацитете па тако Студентски дом сада укупно има 771 место.

У пројекту новог, четвртог павиљона, од ове године предвиђена су и четири места за студенте са неком врстом инвалидитета.

Од почетка епидемије корона вируса у Студентском дому у Крагујевцу примењују се све прописане мере у циљу заштите студената од ширења вируса.

У случају заражавања неког од студената у Дому су обезбеђење посебне собе за изолацију где ће бити смештени они са симптомима Ковида 19.

Једна од најбитинијих и најкритичнијих тачака у систему је исхрана, па ће у ресторану бити спроведене посебне хигијенске мере.

Од ове године студенти ће моћи да користе само ресторан у самом студентском дому где ће се на улазу мерити температура а на поду ће бити обележен ходограм куда студенти могу да се крећу.

За једним столом биће дозвољено да седи само један студент. До сада су студенти поштовали правила и од почетка епидемије забележена су само два случаја заразе корона вирусом међу студентима који живе у овдашњем студентском Дому.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *