Студентски сајам стручне праксе почиње сутра

У оквиру укупног процеса реформе јавне управе, и уз подршку Европске уније, Министарство државне управе и локалне самоуправе сутра и прекосутра организује први Сајам студентске стручне праксе у јавној управи.

На овом сајму 18 органа јавне управе (13 државних органа и 5 локалних самоуправа) понудиће студентима са 5 државних универзитета – готово 400 места за стручну праксу.

О овом Сајму, као и сарадњи универзитета и органа јавне управе, разговарали смо са ректором крагујевачког универзитета проф. др Ненадом Филиповићем.

Споразум о сарадњи у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу са државним универзитетима потписали су Народна скупштина Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство спољних послова, Министарство правде, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Заштитник грађана, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Повереница за заштиту равноправности, Национална академија за јавну управу, Републички секретаријат за јавне политике, Служба за управљање кадровима, Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, градови Београд, Ниш, Крагујевац, Нови Пазар и Суботица.

Сајам студентске стручне праксе почиње сутра у 10 сати и трајаће два дана.

Све детаље о њему можете пронаћи на сајту www.strucnapraksa.mduls.gov.rs.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *