Студијска посета поводом израде стратегије за интегралне територијалне инвестиције

Развојни програм ЕУ ПРО Плус организовао је студијску посету Холандији и Белгији за територије које су започеле израду стратегија за интегралне територијалне инвестиције у Републици Србији.

Чланови делегације из Србије као представници града Крагујевца били су Данка Андоновски, чланица Градског већа за инвестиције и управљање пројектима и Дејан Ружић, начелник Управе за развој и инвестиције.

Студијска посета Холандији и Белгији је организована је, поред осталих за представнике града Крагујевца са партнерским општинама Топола, Аранђеловац, Рача, Лапово, Баточина и Кнић, и радну групу за територију града Ниша са партнерским општинама Сврљиг, Гаџин Хан и Мерошина.

Ово су два највећа урбана подручја у програмском обухвату са јаким урбаним центрима који су важни индустријски, економски и административни центри, значајног индустријског и културног наслеђа, урбаним структурама и јавним просторима, и ширим подручјима која покривају мање општине и територије са такође значајним природним и културним наслеђем.

Део радне групе су територијално одговорне Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља и Регионална развојна агенција “ЈУГ” са представницима Министарства за европске интеграције.

Након израде статегије, очекује се јавни позив за реализацију пројекта укупне вредности 10 милиона евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *