Субвенције пољопривредницима у Книћу

Општина Кнић обезбедила је субвенције за нових 208 пољопривредних газдинстава, чији су представници данас потписали уговор о коришћењу ових средстава.

Ова општина је током 2017. године обезбедила субвенције за 555 газдинстава, за шта је утрошено близу 60 милиона динара.

Потписивањем уговора, 208 нових пољопривредних газдинстава постали су корисници средстава по програму мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Општине Кнић за 2017. годину.

Средства у вредности од око 22 милиона динара намењена су подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

Председник ове општине Зоран Ђоровић наглашава да је локална самоуправа први пут издвојила средства за директне субвенције пољопривредним произвођачима.

Највеће интересовање пољопривредника владало је за набавку оваца, јуница и свиња као и за набавку ситне механизације и конструкције за пластенике.

Инвестиције по конкурсу биле су и за обнављање постојећих производних и матичних засада воћака, набавку механизације и опреме за сетву, садњу, заштиту биља и наводњавање, као и за воћарску и повртарску производњу.

Новац за реализацију овог програма обезбеђен је из трансферних средстава Владе Републике Србије, буџета Општине Кнић и пројекта, који локална самоуправа реализује са Кабинетом министра без портфеља за демографију и популациону политику.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *