Субвенције за иновације

Представници Фонда за иновациону делатност представили су у Крагујевцу Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација за које је јавни позив отворен до 1. јула.

У зависности од програма за субвенције могу да се пријаве микро, мала или средња предузећа која раде нове производе, услуге, технологије или технолошке процесе односно иновације са тржишном применом и конкурентском предношћу у односу на постојећа решења.

За Програм раног развоја могу да конкуришу приватна микро или мала привредна друштва, основана у Србији и не старија од три године.

За развој нових производа односно технолошких иновација, у пројекту који траје до 12 месеци могу да добију 80.000 евра бесповратних средстава уз услов да обезбеде учешће, минимум 15 посто укупне вредности инвестиције.

Микро, мала или средња привредна друштва у већинском приватном власништву могу да конкуришу за Програм суфинансирања иновација.

Не постоји услов за минималну или максималну старост предузећа, а пројекти могу да трају до 24 месеца. Фонд може да одобри до 300.000 евра по појединачном пројекту, док најмање 30 односно 40 посто обезбеђује привредно друштво.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *