„Суграђани срцем за Санелу“

У башти угоститељског објекта Кварт, вечерас је одржан концерт „Суграђани срцем за Санелу“.

Концерт је хуманитарног карактера, а сав приход намењен је за лечење наше суграђанке Санеле Трифуновић.

У знак подршке, догађају су присуствовали представници града и Шумадијског управног округа.

Током читаве манифестације прикупљао се новац за лечење Крагујевчанке Санеле Трифуновић која је после трећег порођаја оболела од мишићне атрофије.

Болест је већ узнапредовала  до стадијума у коме не може самостално да хода, а уколико се не примени терапија матични ћелијама, болест може напредовати до неизлечивог стања.

За Санелино лечење потребно је обезбедити 22 хиљаде евра до 5. маја, за када је заказана прва терапија матичним ћелијама у туској клиници.

До сада је кроз фондацију Буди хуман и локалне хуманитарне акције обезбеђено око три хиљаде евра.

У знак подршке, догађају су присуствовали представници града и Шумадијског управног округа.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић је у разговору са грађанима предочио локални буџет и начине на који Крагујевчани могу активније да се укључе у процес доношења одлука.

Грађани, представници града и институција су могли да у  непосредном разговору представе своје и планове организација, али кажу како грађани могу да допринесу развоју Крагујевца.

Начелница Шумадијског упавног округа Биљана Илић Стошић позива грађане да се укључе у хзуманитарну кампању.

Гости су имали прилику и да наруче песму и „плате“ је донацијом за лечење наше суграђанке.

Поред града, у организацију догађаја су се као волонтери укључили и угоститељски објекат Кварт, велики оркестар Ненада Милановића Пегија, Крагуји и Срна, Крагујевчани, удружење После кише,  КУД Дукати, колектив Завода за ургентну имедицину и Санелини пријатељи. 

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “„Суграђани срцем за Санелу“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *