Шумадијски бајкери уручили пакетиће малишанима у Центру Кнегиња Љубица

У организацији Мото клуба „Шумадинци“, на стотине бајкера учествовало је целодневном атрактивном празничном дефилеу.

Као и сваки претходни пут, током дефилеа привлачили су пажњу грађана.

Циљ организовања празничног дефилеа је дружење, афирмација града Крагујевца, али и мотив да малишанима који у породичном окружењу славе Божић звуком и сликом улепшају празничну атмосферу.

Моћни мотори продефиловали су централним градским улицама, праћени поздравима грађана који су телефонима снимали атрактивну вожњу.

Бајкери су се кретали од музјеа „21. октобар“, кроз центар града, затим су возили до трга код Крста, али и до Крста на излазу из Крагујевца где су окупљени, традиционалним поздравом упутили лепу слику из града и честитали православним верницима Божић.

Стиче се утисак, никад масовнији дефиле бајкера у Крагујевцу.

Време је било наклоњено мотоциклистима, а чињеница да због Божића скоро и није било возила на ауто путу, омогућила им је накратко да развију завидне брзине. Све су бројније и девојаке на моторима.

Крајња тачка празничног дефилеа бајкера био је Центар Кнегиња Љубица где су мотоциклисти малишанима уручили божићне пакетиће.

Шумадинци на моторима, окупљени су у Удружењу већ три године. Крстаре путевима широм Србије, Балкана, где год их жеље за пустоловинама али и заједничком вожњом одвезу.

Осамдесетих година прошлог века, заљубљеници у моторе нису имали клубове, али се оснивају по распаду старе земље.

У Србији је најстарији Мото клуб „Архангел“. Данас их има небројено. Све их одликује страст према начину живота бајкера, који су и овог Божића у Крагујевцу потврдили да су меког срца.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *