„Шумадијски дућан“ у Београду

Произвођачи вина и раније са поручја Шумадије своје производе излагаће убудуће у „Шумадијском дућану“ који је јуче почео са радом у Београду.

Отварање овог дућана део је пројекта који Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља реализује уз финансијску подршку Швајцарске развојне агенције.

Шумадијски дућан налази се у Његошевој улици на Славији и опремљен је ракијама и винима која се производе у Шумадији.

Своје место у дућану добило је десет произвођача ракије и 16 винара, који могу да се похвале са око 80 врста вина и ракије.

Укус шумадијске ракије, али и добрих вина која се производе на овом подручју, препознала је Швајцарска агенција за развој и сарадњу, која је подржала идеју Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља.

Швајцарци су кроз пројекат „Шумадијска шљива“ определили средства која су од великог значаја за произвођаче.

Повољна клима, добар квалитет земљишта, али и традиционални рецепти справљања ракије и вина, гарант су доброг пласмана на тржишту. Шансе за успех су повећане отварањем продајног места у Београду.

Судећи по доброј посећености, али и продаји вина и ракије на отварању Шумадијског дућана у Београду, произвођачи могу да очекују добре резултате.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, прва у Србији најављује увођење ознаке географског порекла за ракију, која је по квалитету и јединственом укусу већ препознатљива у свету.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *